grafológus kézírás elemzésA grafológus íráselemzést végez. Megnézni, hogy az általad írt betűk mekkorák, hol helyezkednek el, merre dőlnek, kanyarodnak, lent-fent-középen helyezkednek el, mennyire szabályosak, milyen az egymáshoz képesti viszonyuk…

Nagyon fontos, hogy nincs jó vagy rossz kézírás.

Az írás alapján nem azt mondjuk meg, hogy egy ember személyisége jó vagy rossz. A grafológus képes megállapítani, hogy egy ember milyen belső tulajdonságokkal, gondolkodás móddal rendelkezik. De pont a grafológia vezetett rá arra a ma már nyilvánvaló tényre, hogy pl. a jó csapatjátékos egyedül kevésbé hatékony a munkában. Ez nem lehet jó vagy rossz, ez egyszerűen így van. Nem lehet valaki egyszerre magas és alacsony, ugyanígy nem lehet valaki egyszerre rendkívül precíz és gyors. Mindig az adott körülmények döntik el, hogy ez most éppen előny vagy hátrány. És hol előny a munkában vagy a magánéletben?

Épp ezért szeret a grafológus konkrét kérdésekre válaszolni. Egy nagyon egyszerű példa: ha arra panaszkodsz, hogy állandóan le vagy maradva a feladatokkal és azt látom a kézírás alapján, hogy rendkívül precíz vagy akkor meg is van a válasz.